Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Fibromyssage (goede nachtrust, anti-pijn, hoofdpijn verlichting)

40 Min: 40€
Balance-25

Wat is een fibromyssage ?

Fibromyalgie is één van de meest voorkomende chronische pijnsyndromen en betekent letterlijk bindweefelspierpijn. Vaak wordt Fribromyalgie in verband gebracht met het CVS chronische vermoeidheidssyndroomen met ME, myaligische encefalomyetis, wat zoveel wil zeggen als pijnlijke spieren in combinatie met verspreide ontstekingen van ondermeer het ruggenmerg.
Over fibromyalgie bestaan er veel misverstanden, er is geen éénduidige oorzaak noch een sluitend medicijn, dikwijls worden pijnstillers ingezet maar dit biedt helaas geen oplossing op langer termijn voor de patiënt.
Typische klachtenpatroon van fibromyalgie zijn onderandere:
- pijnlijke gewrichten, spieren en pezen
- stijfheid, vooral ‘s ochtends of na een lange tijd gestaan of gelegen te hebben
- slechte slaapkwaliteit wat leidt tot vermoeidheid en zelfs neerslachtigheid
- hoofdpijn, migraine
- niet te verklaren huiduitslag of droge plekken op de huid
- hyperventilatie, gevoelige “zinderende” benen
De oorzaak van fibromyalgie, ligt op meerdere domeinen: lichamelijk kan het getriggerd worden door een infectie, virale besmettingen. Ook de tekenbeet kan een trigger zijn. Toch wordt aangetoond dat 75% van de oorzaken een emotionele oorsprong kent: chronische stress, burnot of een traumatische gebeurtenis met grote emotionele impact.
Gezien de overgevoeligheid van het hele lichaam bij iemand met fibromyalgie zijn de behandelingen hier dan ook op afgestemd. Bij de eerste behandeling bij Balance wordt een grondige amnese afgenomen om te zien waar de patiënt in haar traject staat: is de persoon al in behandeling, hoe lang is fybromyalgie al vastgesteld, wat is het klachtenpatroon en welk voedingspatroon volgt de cliënt.
Hierna wordt in overlegd bepaald welk type fibromyssage de cliënt het meest nodig heeft. De fibromyssage duurt 40 minuten om de cliënt ook niet te lang op de tafel te laten liggen en komt op 35€.
De fibromyssage is een massage die op een rustige manier wordt gegeven zonder teveel druk uit te oefenen op de spieren.

Soorten van fibromyssage.

Fibromyssage ter bevordering van de nachtrust

met voorkeur te boeken in late namiddag of avond want na deze behandeling kan er sprake zijn van een algemene staat van ontspanning en nood aan rust en slaap.
Balance-27
Balance-12

Fibromyssage anti-pijn

deze massage is iets intensiever en gebeurt op basis van de tender points.(=de typische pijnpunten bij fibromyalgie) Vanuit de meest pijnlijke zones wordt er gewerkt om deze tenderpoints los te werken en ze in ontspanning te krijgen. Na deze behandeling kan een vermoeidheid zich ook installeren en is het belangrijk dat de cliënt deze rust ook effectief toelaat door thuis even te gaan liggen en /of slapen.

Fibromyssage tegen hoofdpijn

gezien hoofdpijn een zeer vaak voorkomende klacht is, kan het zeer deugdzaam zijn om hier ook een behandeling tegen te voorzien. Tijdens deze behandeling ligt de cliënt op de rug en gaat alle aandacht naar gezicht, hoofd, nek en schouders. Het lichaam wordt warm ingepakt met dekens, zodat men tijdens de behandeling nooit afkoelt.
Balance-10